Honden & chocolade(letters)

saint-nicholas-2958541_192_20171127-150328_1

Sinterklaas is weer in het land, dat betekent de schoen zetten. De chocoladeletters, pepernoten en andere lekkernijen zijn niet aan te slepen. Niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren is al dit lekkers erg aantrekkelijk. Helaas schuilen daar voor het dier risico's in.

Chocolade is namelijk giftig voor veel huisdieren, met name voor honden. Het bestanddeel van chocolade dat giftig is voor honden wordt theobromine genoemd. Waar mensen deze theobromine gemakkelijk opnemen in hun stofwisseling, gaat dit bij honden veel langzamer waardoor het giftige waarden kan aannemen in hun lichaam. Het gevaar voor een hond hangt af van het soort chocolade, de grootte van de hond en de opgegeten hoeveelheid.

Cacao, extra pure en pure chocolade bevatten de grootste hoeveelheid theobromine (een kleine hoeveelheid kan een hond al vergiftigen), terwijl melkchocolade en witte chocolade het minste bevatten. Een grote hond kan, voordat hij ziek wordt, veel meer chocolade consumeren dan een kleine hond.

Een theobrominevergiftiging wordt meestal gekenmerkt door ernstige hyperactiviteit. Een grotere hoeveelheid theobromine kan spiertrillingen, aanvallen, een onregelmatige hartslag, interne bloedingen of een hartaanval veroorzaken. Een kleine hoeveelheid chocolade zal uw hond waarschijnlijk alleen maagklachten opleveren. Hij kan overgeven of diarree krijgen. Een theobrominevergiftiging kan doorgaans worden verholpen door de hond binnen twee uur na de inname te laten overgeven.

Zorg dus dat u chocoladeproducten op een voor uw dier onbereikbare plaats zet. Hou daar rekening mee in deze tijd waarin er veel schoentjes gevuld worden door Sinterklaas. Mocht uw dier zich onverhoopt toch tegoed doen aan een chocoladeletter, neem dan altijd contact op met uw dierenarts. Trouwens...

Sinterklaas haalt bij ons elk jaar munchy letters voor de hond

Minstens zo lekker én gezond!

KWALITEIT | PERSOONLIJK ADVIES | GOEDE SERVICE

Contact

  • Doelenstraat 76
  • 5081 CM Hilvarenbeek
  • 013-5052532
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © vangooldierenspeciaalzaak.nl

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites