Leren vissen als hobby? Maak kennis met de hengelsport

De corona-crisis treft ons allemaal en we merken het om ons heen. Straten en parken zijn uitgestorven en het uitgaansleven is platgelegd. De restaurants zijn leeg, alle sportevenementen zijn afgelast en concerten zijn massaal gecanceld. We weten niet hoelang dit nog gaat duren en je zult je de komende tijd dus zelf moeten vermaken.

Gelukkig kun je altijd nog lekker naar buiten en terugvallen op de natuur. Wat denk je van de hengelsport? Hier en daar zie je een hengelaar, meestal zitten ze onopvallend aan de waterkant in het riet of midden in de natuur. Er zijn meer hengelaars dan vaak wordt gedacht, want er zijn veel hengelverenigingen met een flink aantal leden in Nederland. Vissen is dan ook een érg leuke activiteit voor jong en oud. In dit artikel vertellen we je meer over de (sport)visserij.

Hengelsport viswedstrijden

Vissen is een heerlijke activiteit die je als hobby kunt beoefenen, maar ook als topsport kunt doen. Zo worden er jaarlijks veel viswedstrijden georganiseerd door verschillende visverenigingen. Deze wedstrijden zijn zeer uitdagend, want tijdens deze viswedstrijden kunnen de hengelsporters mooie titels en geldprijzen winnen. De competities vinden vaak op diverse plaatsen vlak bij de lokale visvereniging plaats en duren meestal een aantal uren.

Vissen voor de jeugd

Jong geleerd is oud gedaan en dat geldt zeker voor de hengelsport. Ook voor de jeugd wordt er door visverenigingen van alles georganiseerd. Zo worden er regelmatig jeugdviscursussen georganiseerd waar jongens en meisjes de beginselen van het vissen kunnen leren. Ook worden er door verschillende visverenigingen jeugdwedstrijden georganiseerd, om het geoefende in de praktijk te brengen en het vissen nog beter onder de knie te krijgen.

Vissen met de VISpas

Om in de meeste Nederlandse binnenwateren te kunnen vissen heb je een VISpas nodig. De VISpas krijg je automatisch als je lid wordt van een vereniging die is aangesloten bij een van de hengelsportfederaties van Sportvisserij Nederland. Met deze visvergunning kun je met twee hengels en alle toegestane aassoorten vissen in alle wateren die zijn ingebracht in de 'Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren'. Naast de reguliere VISpas zijn er ook nog de Kleine VISpas en de JeugdVISpas. Welke pas je nodig hebt, hangt onder andere af van je leeftijd, het aantal hengels waarmee je vist en het aas dat je gebruikt. Bij alle VISpassen hoort een lijst met wateren waar je met de gekozen pas mag vissen.

Vissen voor beginners

Wanneer je voor het eerst gaat vissen is dat best een beetje spannend. Hoe moet je beginnen? Welke spullen heb je nodig? In welk water kun je het beste vissen? Het is verstandig om eerst wat ervaring op te doen door te vissen met een hengel zonder werpmolen. Ook wel een vaste hengel genoemd. De hengel heeft een lijntje met daaraan de dobber, wat loodjes en de haak. De meeste topvissers zijn met deze hengel voor beginners begonnen en hebben er de eerste vis mee gevangen. Kies een rustige plek aan de waterkant op een stek waar waterplanten groeien. Stilstaand water is het prettigst omdat je dobber dan rustig in het water blijft liggen. Vissen leer je het beste door het zelf te ervaren, door vooral veel geduld te hebben en door te doen. Vergeet niet om je spulletjes weer goed op te ruimen en laat nooit rommel achter.

Voor al je visspullen

Wij zijn gespecialiseerd in vissen en de hengelsport en hebben een ruim assortiment. Je vindt in onze winkel altijd de juiste hengel, molen, vislijn, dobber, haak, aas of voeding en vele andere hengelsportaccessoires. Ook kun je bij ons terecht voor de aanschaf van de juiste visvergunning. Wij helpen je graag. Vissen is leuk en wij vinden dat je het vissen moet beleven. Ook in onze winkel! 

KWALITEIT | PERSOONLIJK ADVIES | GOEDE SERVICE

Contact

  • Doelenstraat 76
  • 5081 CM Hilvarenbeek
  • 013-5052532
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © vangooldierenspeciaalzaak.nl

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites